Saturday, 4 August 2012

MOGOK.

Aku takde mood,
Tibe2 rasa down and give up sangat,
Aku berbuka minum air jer,
Aku tak rasa nak makan,
Aku biarkan luka aku,
Malas nak tuam

Off fon,
Berharap akan ada yang tetap bagi aku semangat..
Macam selalu..
Berharap...
Dan mati dengan harapan..
Yang aku sendiri taktau apa kesudahannya...
Kerana aku hanya mampu, menunggu...
Menunggu sebuah jawapan

Semoga sesuatu yang indah akan berlaku
....

Friday, 3 August 2012

DELETE.

All the memories,
Alhamdulillah
Thank you :)

Sunday, 18 December 2011

Sebulan :)

Assalammualaikum semua :)

Hohoii lame tak update blog, rinduu! Arghhh i'm so busy with assignments, kalau online pun bukak FB je sempat, huh! Btw, hari nie betul2 genap sebulan aku berada dalam sem 3 dalam diploma perancangan bandar & wilayah. Ye assignments sangat banyak, plus project studio, subject lain ngan site visit lagi dan dalam sebulan aku dah pegi 2 site visit for project studio aku. First ktorang g site kat kuala nerang, kedah and second g kuantan, pahang. Banyak berjalan banyak jugak kerja kan, haha. Itu perkara biasa sebagai student planning.

Orang selalu cakap best nye g merata tempat, yess memang best bagi aku sebab diberi kesempatan untuk g menjelajah bandar & wilayah yang ade serta pembangunan yang pesat sekarang. Aku akui course yang aku ambil sekarang memang luas sangat peluang nya, so aku pun terpaksa tanam dalam diri yang semua benda takde yang senang, semuanya ade risiko. Yeahh, cuma sekarang aku masih belum sempat nak upload gambar2 aku g site. And for your information, aku baru je balik dari kuantan semalam malam. Sangat penat seriously --'

Aku pilih tarikh nie tuk update sebab aku agak free and akak bell bagi pinjamkan broadband celcom nye kat aku lame sikit, hehe. Line pun agak mengizinkan aku untuk mengupdate blog nie, alhamdulillah. Thanks sangat pada yang jadi follower aku and comment kat shoutbox walaupun dah lame aku tak update, terima kasih diucapkan. Insyaallah ade masa terluang aku update lagi perkembangan semasa aku.

My beloved one daftar masuk politeknik kulim hari nie, doaku sentiasa untukmu sayang. I wish nothing but the best for you :)

Thanks sebab sudi luangkan masa untuk baca post kali nie. Nanti krimas uitm cuti seminggu plus cuti new year, i can't wait! Stay tuned everybody, love ya <3

Tuesday, 15 November 2011

Contest Candid Time by Muna Rahimah

Assalamualaikum,

Okayy jangan nak cakap aku gilerr contest ek? haha aku bosan so aku join wat memeriahkan contest tu :p
Kali nie dianjurkan oleh muna rahimah. Mari kite tengokk banner dia yang comeyy :)

Okayy kalau korang nak join boleh lah click banner nie, hehe

Hadiah lumayan woo, serius! Grand price dia lomo kot, huhu sape taknak? angkat kaki sekarang. Tipu lah kalau cakap taknak okayy, so aku pun nak gak cuba nasib mane lah tau kan kot2 rezeki. Tak dapat grand price yang lain hadiah pun boleh, really appreciate it! Nak join? CLICK SINI okayy :)

Syarat-syarat semua korang boleh baca kat link yang diberi, dan gambar candid yang hendak di pertaruhkan ialah seperti di bawah, hehe

Okayy buruk kan? kate pun candid, haha

Okayy aku cite lah sikit pasal gambar nie ek, mase nie dalam tandas awam, opsss! Haha aku dan geng2 lain g ipoh, salah seorang membe yang ikut tu memang budak photo, tembak sane sini, maksud aku tangkap gambar je keje sampai dalam tandas pun dia tangkap, haha aku nak betul2kan rambut kot time nie, abaikan tangan aku yang cam nak bersajak tu, adoiii macam ape ntah *maluu

Okayy mangsa yang di tag ialah :

Okayy terima kaseh bnyak, esok lusa nak join contest lagikk, haha! Bye :D

Contest Malu Tapi Mahu By Eka Kaka

Assalammualaikum,

Alahai aku pantang betul lah tengok contest nie, mesti isi hati nie membuak2 nak join, haha!
Alah tak salah akan kalau join pun, agak2 best aku join lah. Okayy berbalik pada contest nie aku pun tak tau nak cari gambar yang cam mane sebenarnye, duk belek2 fon akhirnye dapat jugak gambar yang nak dipertaruhkan, insyaallah ade rezeki menang lah kan :)

Okayy mule2 syarat nye kene tayang banner cik eka kaka dulu, hehe 

Okayy dah, kalau nak join boleh lah CLICK SINI! Takpun kalau malas click banner cik eka kaka yang comel tu tau, i like! 

Okay gambar yang dipertaruhkan ialah......................jeng, jeng, jeng!

Okayy ade perasaan malu tapi mahu ke nie? haha

Lagi satu aku suka lah cara contest nie sebab tak pakai sistem like tuh! Haha seriusly aku cakap pakai like kan macam menjaja atau menjual gambar kite sendiri and tak adil lah, kan? haha gambar nie mase raya aidilfitri yang lepas kot, pose ngade jadi lah cam nie, hehe :D

Yang bertuah untuk ditag ialah:

Okayy dah siap! hehe kalau nak join mai lah ye, terima kaseh :) Bye!

Thursday, 10 November 2011

Result Exam Finale

Assalamualaikum,

Another post ya, hehe just nak sambung cerita pasal result exam yang telah menggugat iman fara pada 4hb nov 2011. Nothing much that i can say, it's quite dissapointed me actually, but as a human being i'm grateful with all my efforts and i had to accept my result. Sebab ape keciwaaa?? Waaa sebab pointer fara turun dari sem lepas, tapi alhamdulilah lulus semua, yaa lulus semua takde repeat tu pun dah syukur sangat-sangat! Next sem nak try lagi harder, insyaallah :)

And for your information yang nak tau lah kan, result fara sem 2 ialah 2.90! Fullstop. Okayy sem 1 dapat 3.14, memang lah tak jauh beza tapi ia banyak sangat beri impact pada cgpa fara, cgpa pulak jadi 3.03. Ya allah lagi sikit je nak turun ke 2.99 kan? takmo takmo, pleaseee kalau boleh nak semakin menaik. Kene kerja kuat next sem, kene wajib! Kuat semangat, yeahhhh! :)

Okayy sem 3 kene duduk luar, means rumah sewa lah kan, sabar jelah kolej nie tak dapat pulak, hmmm. Mula2 banyak sangat masalah pasal rumah, kejap pasal duit lah ape lah, yang aku bengang tu dah confirm pastu owner naikkan harga pulakk, cisss terus lah cancel. Last2 aku cari umah via facebook je, and alhamdulillah dapat. Dapat cam aku nak, haha *gelak jahat, selesa lah tuk ktorang 6 orang 1 kelas okayy, duk ramai2 sekelas memang terbaik lah, harap2 dapat study sama2 ngan lebih baik lah kan :)


Nie lah rumah nye, rm 800 sebulan *winkwink


Nie jalan utama berdekatan rumah yang akan aku lalui tuk tunggu bus, yeahhh naik bus lah, bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian, insyaallah.

Sekarang aku menghitung hari untuk balik ke kampus and rumah tercinta, haha tinggal lagi 8 hari je, emm sedihh! Kbye --,

"25 Things Random Giveaway by Penmerah.com"

Assalamualaikum,

Hari nie bosan2 fara blogwalking jer, last2 bace contest nie kat blog lyssa secret, cam best je, so nak join lah jugak, hehehehe yeayyy :) Semangat jap sebab first time join benda2 cam nie *malu gilerr

anigif penmerah 25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

Kalau nak join boleh lah klik sini penmerah.com okay!
P/s : tarikh tutup hari nie lah, haha harap2 masih berpeluang untuk menang, amin :)

Memandangkan fara tak banyak followers lagi so fara tag uzie , akak sepet & yanie, tu jelah.

Terima kasih, take care , bye!