Tuesday, 25 October 2011

Ape nak jadi nie??

aku stress, stress giler tengok muke aku dah jadi macam bulan yang tak berape nak mengambang. Banyak giler jerawat! OMGGGG its lookk very very ugly okayy, trust me. Humphhh nak kate PMS, aku rase tak kot, sebab aku baru je lepas tuuuttttttttttttttttt, opssss! Tak tau nak wat ape. Pagi tadi sebelum masak aku try ah wat egg mask ala-ala michelle phan tunjuk tu, agak lega lah sikit tapi tak surut pon. Sedihhh :'(

Kondisi muke yang sangat teruk sekarang, muke merenung ape yang bakal terjadi, so sad :'(


See the differences? Arghhh i want my face back please !

Okayy, takde ape nak cakap dah. Esok result intake ke-2 politeknik keluar, HAHA ade kene mengena ngan aku ke? Ohh tidak same sekali. It about my beloved person, yeahh. Insyaallah :)

Till soon,bye


Monday, 24 October 2011

Addin Anaqi Demam

Assalammualaikum,

lame tak update kan? haha kemalasan melanda, takde benda nak cite sangat pon. Addin Anaqi demam? Sape die tu? hahaha, anak buah aku je, anak kepada kak longku. Name die sedap kan? HAHA macam nak promote je padahal umur dia baru 3 tahun. Dia and 2 lagi adek beradek dia tinggal ngan my mum, bak kate mak wat peneman. Pagi tadi dia elok je main2 ngan kakak abang dia, tapi nampak tak aktif sangat macam selalu, selalunye memanjat sane sini, budak baru nak up lah katekan, opsss~

Okayy dah2, lepas maghrib mendadak badan dia panas, nangis merengek2 je. Kesiannn kan? Ehm dah lah berjauhan dengan ibunye. Ibunye kat kl dia adek beradek kat bentong umah aku. Dorang adek beradek dah lame tinggal ngan family aku, agak2 dalam 2tahun camtu, memang sayang habis lah kan. Mak bapak aku pon lebihkan dorang, tak kisah lah sebab memang patut disayang pon. Tolong doakan kesihatan dia ye semua. Harap2 demam biasa je bak kate mak nak membesar lah katekan. Tapi risau jugak sebab dia pernah kene tahan wad seminggu sebab demam je.


Nie lah Addin Anaqi tu, sangat pandai bergambar and pelat berkate2, hehehe. Doakan kesihatan dia ye. Kbye :)

Wednesday, 19 October 2011

Wordless Wednesday : Cute & Innocent


Hargailah sesuatu benda yang bernyawa itu meskipun ianya binatang yang tidak mempunyai akal kerana sesungguhnya sesuatu yang baik itu datang dari Allah S.W.T.

With smile, Farariana :)

Tuesday, 18 October 2011

Sinetron

Assalammualaikum.. :)

hai semua...aku cuti sem sekarang kan..so, memang takde benda nak wat sangat, yeahh bosan, boringg giler duk umah. Duk membusyukkan diri jer tau. Makannn tidurr..tu jerr aku wat. Rutin harian aku bermula dengan tolong mak aku wat kuih, tu pon kalau aku bangun awal lah. Haha sadis je duk umah haruslah bangun lambat, pemalas giler jadi nye duk umah. Mak kesayangan akan membebel suh wat kerja rumah. Okay, aku wat lah takkan duk goyang kaki je kan, melampau lah tu.

Okay, ape kene mengena ngan entry nie pulak? Adoiii --'
sepanjang dua minggu dua hari aku duduk rumah nie benda yang aku duk tatap & tengok hari-hari ialah SINETRON. Yeahhh! Hebat sangat influence cerita indonesia ni sebenarnye. Mak aku ade koleksi tu tengok sinetron dari jam brape ke brape. Aduhaii mak, sabar jelah. Mungkin ni je hiburan mak aku kot duk rumah. Dan aku yang memang duk kat umah nie haruslah tengok sekali, actually aku tak berapa minat sangat sebab cerite dorang lebih kurang same je. Betul tak? kalau betul ce like sikit. Hhahaha. Actually aku bosan dengan jalan cerita sinetron, lebih kurang sama je pastu conflict tak habis2, lepas satu satu aksi2 nye.. Kan? Kan? Kan?

Dan aku pon setiap kali mak aku bukak sinetron aku akan cakap "mak nie tak habis2 cite indon, pagi petang siang malam duk ulang cite tu" Adoiiii makk --'

Ni lah antara koleksi sinetron yang mak aku selalu tengok.


Dewi : dari pagi sampai malam pon ade sebab kat astro..duk ulang2 pon okayy mak :)

Puteri yang ditukar : Kat tv3 ditayangkan setiap pukul 2:00 pm, so kalau aku alih channel lain memang mak aku mengamuk sebab takde ulangan :p

Nada Cinta: Cerita nie best gak lah sebab lebih kurang macam High School Musical,  tapi  aksi2 dengki tetap ade okayy
Anywayy, kesimpulan aku untuk hari nie ialah setiap orang ade dorang punya favourite genre & jenis ape dorang nak tonton, betul tak? Kalau ade ce komen sikit korang suke cite yang macam mane? Kalau aku, aku suke yang seram, agak thriller kan. Cerita cam nak kiamat tu pon aku suke layan. Memang nampak cam tak logic tapi boleh terjadi jugak sebenarnye. Hehehe nothing is impossible right? :)

Okayy, thanks sebab membaca entry aku pasal favourite movie mak aku nie. Sayang mak ketat2 <3


Sunday, 16 October 2011

New Blogger

Assalammualaikum... :)

takde benda nak cite...cume nak share something je..dulu dah pernah ade blog sendiri, tapii dah lame tak bukak, password pon dah lupa...so wat blog baru...hehehehe kesian kan baru nak wat...anywayy header blog nie baru jer wat pakai adobe photoshop...huhu tak berape pandai sangat pon...cuma ade asas sikit jer time part 1 wat project studio...yeeaahhhh! tibe2 rindu nak wat assignmenttt yang belambak tu sampai sem akan datang aku tak dapat duk kolej..adoii pening kepala pikir pasal belajar nie...sekarang tengah cuti sem so taknak pikirrrr.. :)

Anyway,kepada kawan2 yang ade blog tu follow2 lah ye..kite main follow2...awak follow saya, saya follow awak balik...sweet kan? HAHA :D

Thanks for reading..take care ya! <3